Kolbásztöltés

Kolbásztöltés52 kiló húst és szalonnát rendeltünk a pilisborosjenői hentestől. Sokáig szerettem volna termelőtől beszerezni, de nyert a legkisebb ellenállás, így szombat reggel csak leszaladtunk a húsért, bélért.
Joy igazi békési házipaprikával szolgált, Krisztián pedig piacról szerzett minőségi fokhagymát.
Nagy nehezen előkerült egy mérleg is, meg 21 kolbásztöltésre vállalkozó ember és egy kutya.
Estére elkészült a 100m kolbász (na jó, kevesebb), már csak a füstölés maradt. Nos bizonyos szempontból ez a legnehezebb feladat, de szerencsére Krisztián mester három napig menedzselte a füstölést, így ízét tekintve alapos füstadagot kapott a kolbász. Nagyon meggyőző az ízvilága, ilyenre vágytam! Na és Feka abárolt szalonnája is tökéletes lett!
Kolbásztöltés képekben

Leave a Comment