Archive for Törökország

Gabriella Szlatki: Serbia – Montenegro – Albania – Greece – Turkey – Ukraine

Karsztfelszín, Albánia

A nice trip across the whole Balcan peninsula and Ukraine by hitchhiking, taxi and some public transport. The targets were to visit caves, geological issues and to meet local people, of course.

The travelog (magyarul) and the photo album.

Comments

Szlatki Gabriella: Szerbia – Montenegró – Albánia – Görögország – Törökország – Ukrajna

Karsztfelszín, Albánia

2004. augusztus 6-án láttunk neki kis világlátó körutazásunkhoz. A terv az volt, hogy Albániába eljutván valahogyan, Janóékkal (Myotis Barlangkutató Egyesület) találkozunk és együtt leszünk velük kb. egy hétig, barlangász-szemszögből felmérjük az albán hegyvidéket a későbbi kutatóexpedícióinkhoz, majd tőlük elválva megyünk tovább Görög-, majd Törökországon, aztán a Fekete-tengeren át Ukrajnába, ahol is a Myotis másik része tartózkodott, feltételezett odaérkezésünk előtt már egy hete. Itt hozzájuk csatlakozva barlangászunk, és megnézzük a Krím-félszigetet, amennyire pénzünk, időnk engedi, majd a már előre lefoglalt jegyekkel, együtt a csapattal hazautazunk. Mondanom sem kell, sokan kételkedésüket fejezték ki célunk, utazásunk megvalósíthatóságát illetően. Azt hiszem, induláskor kissé mintha mi is éreztünk volna valami hasonlót.

Az útleírás és a képek.

Comments

Turkey

Konya

We took a nice round tour in west Turkey: Edirne – Troy – Ephesus – Antalya – Pamukkale – Konya – Ercias Mountain – Cappadocia – Ankara – Black Sea – Istambul.
We have fallen in love with Turkey and turkish people. So it wasn’t enough. We will go to east Turkey too.

We tried to photograph everything: Photo album.

Comments

Törökország

Padlizsánárus a dzsámi előtt (Konya) Ami 18 nap alatt megnézhető egy különbusszal Törökország nyugati részéből, azt szervezőink szervezésének köszönhetően meg is néztük. Nem volt elég, és megyünk még keletre is!

Igyekeztünk mindent lefényképezni.

Comments