Archive for Montenegró

Montenegró II. – Bjelasica

Zseniális átvágás a Šiško jazero-hoz

Megérkezés – Crna Gora és Mojkovac

Talán még nem említettem, de könnyen kitalálható bárki számára, hogy azért töltöttünk Belgrádban órákat, mert a Montenegróba tartó vonatra vártunk.
A vonat brutálisan szép hegyvidékeket szel át. A kisebbeken nagyon látszik a milnktől szárazabb éghajlat. A szerbek ezeket a hegyeket is előszeretettel túrázzák, minden okuk meg van rá, egyszer még mi is eljövünk ide. De most a cél Montenegró 2000 m feletti hegyei túlzsúfolt virágoskertekkel.
Read the rest of this entry »

Comments (1)

Virágoskert és turistaparadicsom – újra Montenegró!

Sisko jazero környéke A munkaszünet négynapos ünnepén olyan virágoskertekben jártunk, amit a legjobb ízlésű kertészek gondoznak. Olyan hegyekben túráztunk, amit a leghíresebb hegytervező szakemberek komponáltak tökéletes túracélpontnak, kifejezetten a mi kedvünkre. Mégis, egész más okok miatt volt legjobb választás Crna Gora, Mojkovac, Bjelaszica.
Mert a dolgok és okok igazi leglényege mindig szinte kideríthetetlenül bonyolult, most mégis kiderül, ha végigolvassátok az alábbiakat.
Belgrád – Mojkovac – Bjelasica hegység képekben
Read the rest of this entry »

Comments (6)

Discovering of Montenegro with bike

Crno Glava felé

Montenegro is beautiful. Montenegro is affordable. The personal train transport is also good in Montenegro (and you can carry bicycle). There are brilliant beaches, marvellous mountains and canyons, lovely lakes, old or cheer towns, a lot of cafes and restaruants with local specialities. So there are everything what we want. But we met only tree Russian bikers and Czech hikers with a bus.

More about Montenegro (only in hungarian).

Many photos from Serbia and Montenegro.

Read the rest of this entry »

Comments

Montenegró bicajos fölfedezése

Crno Glava felé

Montenegró gyönyörű. Montenegró jó hely. Montenegró megfizethető. Montenegró vonattal (is) jól megközelíthető. Van brilliáns tengerpart, döbbenetes hegyek, völgyek, kanyonok, tavak, régi vagy új jó hangulatú városok, millió kellemes kávézó és étterem, helyi specialitásokkal, italokkal. Minden van, ami a magunk fajta turista számára vonzóvá és elérhetővé teszi. Mindezek ellenére június végi egy hetes biciklitúránkon mindössze három orosz bicajossal, meg egy bő busznyi cseh túrázóval találkoztunk. De mi ezt nem is bánjuk.

Általános leírás Montenegróról.

Montenegró és egy kis Szerbia sok fotóval.

Read the rest of this entry »

Comments (30)