Moldva, Somoskai tánctábor, Külsőrekecsin

31 Comments »

 1. Yoshimitsu said,

  October 19, 2007 · 15:04

  Borzasztó az a szegénység, de az a Kati néni….megeszi a retek :D

 2. medvegyu said,

  October 19, 2007 · 21:00

  Azt hiszem túl sok tévét nézel. Kati nénit nem eszi meg a retek, igaz az ő agyát még nem mosták ki domesztosz reklámmal.
  Ja és az a szegénység is borzasztó, amiben mi élünk, meg amiben bárki más él.

 3. Yoshimitsu said,

  October 21, 2007 · 23:36

  Akkor én büszkevagyok arra, hogy a tv “domesztosz reklámmal” kimosták az agyamat!

 4. Ilonka said,

  October 21, 2007 · 23:57

  Keresztény szellemben írok! Minden rossz indulatot mellőzve,de amit erőll az asszonyról “Katinénitől bemutatnak ,mármint a az életét adó körülményeket pédátlan! Mélységesen sajnálom,hogy ilyen megalázó képek kerülnek fel egy idős asszonyról aki egy szociális nyomor áldozta,a szegénység nem ad okot a mérhetetlen , piszokra ami ebben házban van,itt már nem afolklor vagy egy népcsoport bemutatása van, hanem annak lejáratása!!
  Szeretnék nem feltételezni mögötte semmi politikai szándékot, de az éremnek két óldala van,, önök csak egy visszásat mutatnak be, sajnálom!
  Jézus Krisztus is megmosta tanitványinak lábát, miért nem mossuk meg , mossa meg mindenki a magáét,aki okosabb annak keresaztény kötelessége a másikat is okositani ,és nem csendéletet késziteni Bableves “címmel!!
  Tisztelettel: Ilonka

 5. medvegyu said,

  October 23, 2007 · 08:08

  A bableves nagyon finom volt! Kati néni reméljük jól van, és fog még nekünk énekelni, bablevest kínálni!
  Ilonka, nem pontosan értem, amit ír, de arról biztosíthatom, hogy nem azért utaztunk Külsőrekecsinbe, hogy ,,okosítsuk” az ott élőket, hanem éppen ellenkezőleg, azért, hogy tanuljunk tőlük.
  Mindannyiunknak van mit!

 6. Anonymous said,

  October 23, 2007 · 12:51

  Kedves Medvegyu!

  Én biztos vagyok abban,hogy egy mai fiatal számára igen érdekes és a régi,elmaradott időket felidéző képeket tudtok mutatni,viszont az,hogy tanulhatnék én pl belőle,ezt nem igazán értem…Én egy fiatal lány vagyok,aki tegyük fel nem ismeri ezt az életet. Nem hiszem hogy azokból a képekből tanulhatnék,ahogy egy idős asszony óriási koszban és mocsokban él..Miért nem mutattok akkor olyat,amiből lehet tanulni?Ha már ezzel védekezel és ezt érzed iránymutatónak.Mutass egy hímzést vagy egy kézimunkát amit Kati néni készített el..Mutass egy mosást,ahogyan azt végfzik ilyen körtülmények között. Vagy mutassatok valamit,ami azt mutatja,hogy na igen,ebből van mit tanulni és így is lehet élni.Ugyanis régen is éltek szegényemberek,de ez nem egyenlő a piszokkal,azzal az igénytelenséggel ami ott van.És ebben értek egyet az előttem szólokhoz.Kicsit szánalmas ahogy a szegénységet a kosszal azonosítjátok és lejáratjátok azokat az embreket.

  Üdv.: A.

 7. koszmókjuliska said,

  October 24, 2007 · 18:21

  Irígylem azokat az embereket akik ettek katinéni főztjéből!
  Amiben a bableves főtt,az hasonló a moslékos fazékhoz,de bizonyára nagyon éhesek voltatok,remélem katinéni legközelebb is hasonló finomsággal vár titeket! További jó étvágyat hozzá!

  üdv: Juliska

 8. Lóri said,

  October 24, 2007 · 19:30

  Kedves, “az oldal szerkesztője”!

  Személyesen ismerem, Kati nénit, neki is vannak jobb, rosszabb napjai. Amikor ti ott jártatok nála, lehet, hogy a legrosszabb passzban volt. A fiai dolgozznak, külföldön, Románia különböző részein ezért magányában lehet nem az volt a legnagyobb problémája, hogy rend legyen a házban. Amikor a fiuk otthon vannak, eggyáltalán nem így nézz ki, sem Kati néni, sem a konyha. Ha lehet, légyszi töröljétek a képeket, az egész olyan kétélű.
  Üdv: Bölönyi Lóránd

 9. yoshimitsu said,

  October 24, 2007 · 20:51

  Mindenkinek vannak hullámvölgyek az életében, nekem is.De amit láttam egy-két képen az elképeztő, biztos Kati néni fiai már több emberöltő óta távol vannak, mert az az ablak például 100 éve nemvolt megtakarítva.(bableves kép) De nincs egyedül, vannak családok akik a háziállatokkal laknak együtt. Jó az oldal mert ilyet itt láttam elöször, csak kicsit odakéne figyelni milyen kép kerül fel.
  Üdv: Yoshimitsu

 10. Ilonka said,

  October 24, 2007 · 22:27

  Kedves mindenki!!

  Szervezzünk gyüjtést karácsonyra Katinéninek,,,,! biztosan örülne valkami ajándéknak! Elinditom a gyüjtést!
  Jelentkezzetek!
  Ilonka

 11. Ilonka said,

  October 24, 2007 · 22:36

  Én is jártam erdélyban, Csíksomlyón,nagyon sokat szenvedtek ezek az emberek anno,de a hitüket nem hagyták ezért nagyon tisztelem őket!!
  A Szűzanya iránti tiszteletük páratlan, és ezt valóban nem földi kincsekben mérik!
  Én komolyan gondolom, ha ti is akkor , aki ismeri kati nénit személyesen akkor írja meg továbbitana neki karácsonyi ajándékot?
  Tisztelettel: Ilonka

 12. koszmókjuliska said,

  October 24, 2007 · 23:02

  Én is jártam erdélyban, Csíksomlyón,nagyon sokat szenvedtek ezek az emberek anno,de a hitüket nem hagyták ezért nagyon tisztelem őket!!
  A Szűzanya iránti tiszteletük páratlan, és ezt valóban nem földi kincsekben mérik!
  Én komolyan gondolom, ha ti is akkor , aki ismeri kati nénit személyesen akkor írja meg továbbitana neki karácsonyi ajándékot?
  Tisztelettel: Ilonka

 13. KondásManyika said,

  October 25, 2007 · 18:11

  Én a katinéni szomszédja vagyok,, katinéni az én szomszédasszonyom,nagyon szeretjük a koszt!!
  Azt szeretjük ha jó berugunk a Katóval és semmivel nem törödünk, tele van a ház egérrel patkánnyal,de ez itt természsetes rekecsinben,na és ez a medvegyu jó tökös legény ám! Mi már tudjuk katóval!!
  Manyi.

 14. Józsi said,

  October 25, 2007 · 21:37

  Szia Manyi!

  Kapd be megvegyunak!
  Józsi

 15. medvegyu said,

  October 25, 2007 · 22:15

  Kedves Lóri!

  Levettem pár képet.

 16. medvegyu said,

  October 25, 2007 · 22:29

  Kedves A.!

  Engem nem érdekel ez az elmaradottság, meg higiénia para, sokkal kevésbé hiszek benne, mint gondolnád, de nem fogok belemenni, nincs is rá kereslet.
  Hogy mit lehet tanulni mondjuk Moldvában? Ahány kultútrából megértesz vmit, annyival többet értesz a világból. Egyet értünk, konkrétan pl. énekelni, meg kézművességet is lehet tanulni, de én nem erre gondoltam (amágy Kati néni énekeiből találsz a Kormányblogon).
  Az viszont halálosan gáz, ha valaki beteg fehérembertudattal odakeveredik Moldvába, és ki akarja oktatni az ott élő embereket., mert ő fehéremberként jobban tudja, hogyan is kellene élniük a ,,bennszülötteknek”.

 17. medvegyu said,

  October 25, 2007 · 22:33

  Romantikus csángó témájú képeket pl. itt találnak az arra vágyók:

  http://moldvahon.hu/

  A Kormányblog továbbra sem fog szolgálni ilyenekkel, marad a valóság, ha kell némi cenzúrával.

 18. Yoshimitsu said,

  October 26, 2007 · 00:12

  Kedves Medvegyu.
  Tartozkodj az olyan kijelentésektöl ami ellened fordítható és újabb okot ad a higiénia téma lovaglásán. Ne keverd össze az alapvető tisztálkodási elvárásokat a sterilitással…Mert itt nem a túlzott takarítási mániárol van szó, hanem épp elenkezőleg a mérhetetlen mocsogság ami nem egy-két hét alatt rakodott oda..hanem vagy 50 éve. “higiénia para” Elképesztő, nemtelik szappanra? A régi parasztok megnedvesített fahamuval ledörgölték a lábast ha kormos lett, csuhéval ledörgölték az ablakot, felmázolták a földes padlót. Feltételezem rólad,hogy te is azok közé tartozol akik nemfordítanak időt az alapvető tisztálkodásra, beleértve a lakásuk, életteük tisztántartására. “GÁZ!!!” Ne is menjen oda fehérember mert elviszi a kolera vagy a tifusz! (kioktatni minek olyan embert aki nem veszi észre, hogy ellepi az évtizedes szenny és mocsok, biztos ezt látta a szüleitöl) Jó dagonyázást a setésekkel baromfikkal a konyhában.
  üdv: Yoshimitsu

 19. cumismargó said,

  November 11, 2007 · 23:25

  Ne is menjen oda fehérember mert elviszi a kolera vagy a tifusz! (

 20. cumis margó said,

  November 15, 2007 · 00:09

  Húrka kolbász van eladó, Rekecsinben,!!!!!
  van ahol tojással van-..)

 21. medvegyu said,

  November 15, 2007 · 09:20

  Kedves hozzászólók, legyetek szívesek felnőni a szituációhoz. Ez nem egy viccblog, ahol mindenki a humorotokat szomjazza. Aki nevemben kommentet küld, azt kénytelen leszek törölni a továbbiakban is.

 22. Ilonka! said,

  December 9, 2007 · 23:41

  Sziasztok!

  Férhez mennék erdélybe! Takaros menyecske vagyok!
  Kalandorok kiméljenek!
  Ilonka

 23. selepec néni said,

  September 17, 2008 · 16:37

  Medvegyu.
  Látom van már gyereked és hurcolásszátok mindenhova.
  Remélem elviszitek Kati nénihez is…egy kis immunerősítésre, ha túléli bivajerős ember lesz belőle. Nem kell ide taigetosz.
  (szívesen megvásárolnám Kati néni puloverét, szénizotopos vizsgálatra mikor volt kimosva)

 24. Marinel said,

  May 12, 2009 · 16:57

  Hat nem a szegenyseg a szegyen, hanem a mocskossag. Hanszor kimenek Fundurekecsinbe, a hanytatas fog el. Annyi reszeges asszony s alkoholista egy cigany faluba nincs. Nezd meg Gastent, azok ciganyok és sokszor tisztabban ulnek mint ez a csango nepseg. Ha odamentel minek nem takarittad meg a hazat? Az idodbol kitelt lenne.

 25. Yoshimitsu said,

  June 16, 2009 · 00:01

  Marinel egyetértek. Mi még a mai napig fetrengük a nevetéstől milyen piszkos bagázs az ott! És még az én agyam lett kimosva domesztosz reklámmal :D

 26. bagira said,

  June 18, 2009 · 20:38

  nézzegettem a Kati néniveröl készült felvételeket , hát egyem a szivüket ,ákármilyen szegénység legyen ,egy matura csak kerl ha már aspiratos nincs ,hogy kiseperje a házát ,meg gomdollom tű és cérna csak van ,amivel egy gombot a mellényére varrjon

 27. Glanki said,

  June 18, 2009 · 21:54

  Sokat méltatott és kifogásolt Gyurka Kati néni otthona ki lett takarítva, segítségére sietett lelkes segítők látványos eredményeket értek el.
  Azóta irigyelt környezetében énekel Moldva csalogánya Kati néni.
  http://kepfeltoltes.hu/090618/kati_n_ni__nekel_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

 28. Glanki said,

  June 18, 2009 · 21:58

  Na bravó! :S :D

 29. Glanki said,

  June 22, 2009 · 22:38

  http://kepfeltoltes.hu/090618/kati_n_ni__nekel_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

 30. hunyadvary said,

  October 7, 2009 · 18:06

  Üdv

  Hát igénytelenség mindenhol lehet. Nem csak a csángóknál. Elutasítom ezt az általánosítást.
  Nem tudom hogy a kedves hozzászólók hogy élnék le az életüket ha olyan egyedül maradnának öregkorukra mint az ujjam.
  Egyébként értékelem a poénos hozzászólókat :)
  Jót szórakoztam.

 31. Irma M said,

  February 22, 2010 · 10:47

  Én megnézegettem ezeket a képeket és nekem nem úgy tűnik, mintha egyedül élne, van testvére és anyányi unokák veszik körül. Egyszerűen az igénytelenségről szól, mert aki (akik) egy falurendezvényre elmennek koszos gúnyába vagy olyanba, amiről hiányzik a gomb, azok az emberek nagyon igénytelenek! PL: Az asszony a koszos, (valamikor fehér) pulóverben azzal a gusztustalan szutykos italos üveggel. Biztos vagyok benne, hogy a képek készítői jót kuncogtak magukban a képek készítése közben. Mert ezt nem lehet nem észrevenni. :)

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Leave a Comment